Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina





Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
  Widok do druku

Maślaki marynowane
Autor Wiadomość
PostWysłany: Śro Paź 03, 2012 11:37 am 
Awatar użytkownika
Offline

Rejestracja:Śro Wrz 26, 2012 8:14 pm
Posty:83
* maślaki
* 500 ml octu 10%
*8 szk wody
*1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
*4 łyżeczki gorczycy białej
*1 średnia marchewka
*1-2 cebule
*sól do smaku
*1 łyżeczka cukru
*4 liście laurowe

Cebulę i marchewkę obrać, umyć i pokroić na kawałki.
Do garnka wlać wodę, ocet, dodać marchew i cebulę, gorczycę, pieprz, liście laurowe i cukier.
Zalewę zagotować i gotować około 2-3 minuty.
Posolić do smaku.
Maślaki oczyścić, zdjąć z kapeluszy skórkę, pokroić na kawałki i dokładnie wypłukać.
Wrzucić je do garnka, zalać wodą i podgotować około 10 minut zbierając powstałą pianę.
Podgotowane grzyby odcedzić, ostudzić i napełnić nimi umyte i wyparzone wcześniej słoiki.
Grzyby zalać zalewą, zakręcić słoiki.
Słoiki z grzybami pasteryzować około 15 minut.


Załączniki:
maślaki.JPG
maślaki.JPG [ 25.81 KiB | Obejrzany 432 razy ]
Góra
 Profil  
 

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


  Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
   
Style created by phpBB3 skins, Pozycjonowanie www pozycjonowanie reklama
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group