Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina





Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
  Widok do druku

Łosoś duszony w białym winie
Autor Wiadomość
PostWysłany: Sob Kwi 06, 2013 2:36 pm 
Offline

Rejestracja:Sob Kwi 06, 2013 2:26 pm
Posty:1
Witam - coś znakomitego dla podniebienia, bardzo delikatne w smaku, subtelne. Dobre na specjalną okazję! W szczególności do kolacji. Ważne aby nie jadać łososia często bo powyżej 1 raz na pół roku może odkładać w naszym organizmie szkodliwe substancje.

Cytuj:
1 kg łososia
3 łyżki masła
3 listki laurowe
1 szklanka białego wytrawnego wina (najlepsze Nottage Hill Riesling)
Pół cytryny
2 łyżki siekanego koperku
sól do smaku
pieprz czarny do smaku

Umytą i suchą rybę kroimy w dzwonka, solimy dajemy odpocząć na pół godziny w chłodnym miejscu. Następnie w płaskim rondlu roztop masło, pokrusz liście laurowe, wlej wino i zagotuj. Do smaku dodaj sól i pieprz. Następnie włóż porcje łososia. Dusiły przez 20-25 minut pod przykryciem i na niewielkim ogniu. Pod koniec wlej sok i skórkę cytryny. Ułóż łososia na ogrzanym półmisku, sos przecedź przez sito i polej nim rybę, całość posypując koperkiem.

Wspaniały delikatny smak!


Ostatnio edytowany przez santi, Nie Kwi 14, 2013 10:22 am, edytowano w sumie 1 raz
usniecie reklamy


Góra
 Profil  
 

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


  Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
   
Style created by phpBB3 skins, Pozycjonowanie www pozycjonowanie reklama
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group