Biszkopt:
5 jaj
5 łyżek cukru
1 cukier waniliowy
4 łyżki maki pszennej
1 łyżka maki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
duży sok Kubuś 1 L o smaku "marchew,jabłko,brzoskwinia"
3 budynie waniliowe lub śmietankowe
Krem do tortów śmietankowy
migdały lub orzechy włoskie do posypania
Przygotowanie biszkopta:
Białka oddzielić od żółtek ubić pianę
W oddzielnym naczyniu zmiksować resztę składników na biszkopt
Po dokładnym zmiksowaniu dodać białka mieszając łyżką( nie mikserem)
Tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą
piec do zrumienienia w temp. 170 stopni
Jeśli biszkopt dostatecznie nie urośnie upiec drugi taki sam
Przygotowanie masy:
Ugotować budynie na Kubusiu i odstawić do wystygnięcia
Na jednym biszkopcie rozsmarować masę, przełożyć drugim..Na górę rozsmarowujemy krem
i posypujemy migdałami lub orzechami..
Załącznik:
zdddjecie.php_.jpg [ 6.83 KiB | Obejrzany 240 razy ]